Meteen naar de inhoud

Je kunt bij mij terecht voor begeleiding bij kanker en zingevende gespreksvoering

Heb je kanker meegemaakt en loop je tegen één van de volgende dingen aan

Hoe ga ik mijn leven weer vorm geven na zo’n ingrijpende verandering?

Hoe kan ik afscheid nemen van mijn oude ik?

Hoe ziet mijn toekomst eruit op de korte en lange termijn?

Wanneer kan ik weer werken?

Hoe kan ik mijn kwaliteit van leven verbeteren?


Hoe kan ik meer vertrouwen krijgen in mijn lichaam?


Hoe kan ik meer mijn grenzen aangeven?

Waarom ik? 

Heb je kanker meegemaakt en loop je tegen één van de volgende dingen aan

  • Hoe ga ik mijn leven weer vorm geven na zo’n ingrijpende verandering
  • Hoe kan ik afscheid nemen van mijn oude ik?
  • Hoe ziet mijn toekomst eruit op de korte en lange termijn?
  • Wanneer kan ik weer werken?
  • Hoe kan ik mijn kwaliteit van leven verbeteren?
  • Hoe kan ik meer vertrouwen krijgen in mijn lichaam?
  • Hoe kan ik meer mijn grenzen aangeven?
  • Waarom ik? 

Zinvragen dienen zich aan als vanzelfsprekendheden op losse schroeven staan. Als zin vanzelf spreekt, heeft het namelijk meestal geen woorden nodig, en op die momenten kent het leven een zekere vitaliteit. Als je echter ziek wordt en/of kanker krijgt, dan wordt vaak de levensvisie volledig op zijn kop gezet.

De ziekte heeft enorme impact op alle facetten van het leven. Als het leven zich zo grillig toont en dingen volledig buiten je invloedsfeer liggen, maakt het vanzelfsprekend vertrouwen in het leven vaak plaats voor angst en verdriet. Het leven komt in een ander daglicht te staan en vaak doemen er grote vragen op die het hele bestaan doortrekken. Deze existentiële zinvragen zullen ook ingrijpende gevolgen hebben voor de alledaagse zingeving, voor de keuzes die je maakt over hoe je je dagelijkse tijd wil/kan invullen. Het kan prettig zijn om tijdens of na de behandeling ondersteuning te krijgen bij dit gehele verwerkingsproces en eventuele zinvragen.

Zingevende gespreksvoering is de naam die ik geef aan mijn vakkundige begeleiding aan kanker patiënten. Ik help je om bewust de regie over je eigen leven (terug) te nemen. Het maken van bewuste keuzes is noodzakelijk om recht te doen aan wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven. Aan de andere kant sta ik je bij om datgene wat je niet kunt veranderen te leren aanvaarden: emotionele pijn, onzekerheid en onduidelijkheid. De rode draad van mijn begeleiding is gericht op het ontwikkelen van openheid naar nieuwe, zingevende perspectieven op jouw situatie.

Neem contact met mij op voor meer informatie! Via de zorgverzekeraar heb je vaak recht op tien huisbezoeken per kalenderjaar. Dan kom ik bij je thuis langs als oncologieconsulente/coach.

Zingevende gespreksvoering is de naam die ik geef aan mijn vakkundige begeleiding aan kanker patiënten. Ik help je om bewust de regie over je eigen leven (terug) te nemen. Het maken van bewuste keuzes is noodzakelijk om recht te doen aan wat je werkelijk belangrijk vind in het leven. Aan de andere kant sta ik je bij om datgene wat je niet kunt veranderen te leren aanvaarden: emotionele pijn, onzekerheid en onduidelijkheid. De rode draad van mijn begeleiding is gericht op het ontwikkelen van openheid naar nieuwe, zingevende perspectieven op jouw situatie.

Neem contact met mij op voor meer informatie! Via de zorgverzekeraar heb je vaak recht op tien huisbezoeken per kalenderjaar. Dan kom ik bij je thuis langs als oncologieconsulente/coach.